Arcplasztika

Bőrünk a kor előrehaladtával veszít feszességéből, petyhüdtté válik, lógni kezd, redők és ráncok keletkeznek rajta, de hat rá a gravitáció, a napsütés, és a hétköznapi stressz is.
Az arc és nyak bőrének öregedése, az orr és az ajak közötti redők megjelenése, a homlok ráncainak mélyülése, az áll körüli és alatti területeken a bőr fokozott megereszkedése akár pszichés zavarokat is okozhat
Ezeket a problémákat a különböző kozmetikai, fényterápiás, lézeres kezelések már nem oldják meg.
Az arcplasztika azonban az arc műtéti úton történő megfiatalításával kezelni tudja ezt zsíreltávolítással és feltöltéssel ( Botox, Hyaluron sav), bőr-és izomfeszesítéssel, felesleges bőr kimetszésével, szálbehúzással frissebb, fiatalosabb és kellemesebb kinézetet kölcsönözve.
Az arcplasztika során a meglazult, ráncos arcbőrt megfeszítjük, a megsüllyedt mélyebb izomrétegeket helyükre emeljük, az arc zsírszövetét újraformáljuk.

Kinek ajánlott az arcplasztika?

Ajánlott mindazok számára, akik látványos javulást, feszesebb, fiatalosabb arcbőrt szeretnének. A beavatkozásnál felső korhatár nincs, de feltétele a jó általános egészségi állapot.
Az arcplasztika műtétet követően a hölgyek rövid időn belül visszanyerik bőrük fiatalságát önbizalmukat.

Arcfiatalítás műtéttel

Mit kell tudni az arcplasztika műtétről?

Az arcplasztikának két formája létezik, az egyik az öregedő arc fiatalító műtéte, a második pedig az arc jellegzetes karakterét megváltoztató, átalakító műtétek.
A műtét kiterjedhet a teljes arc és nyak területére, ezt hívjuk teljes arcplasztikának, de külön végezhető az arc felső részén (halántékplasztika), nyakon (nyakplasztika), vagy önálló műtétként a homlok területén is a ránctalanító beavatkozás. Mindegyik eljárás végezhető helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban. Előbbi esetén több-kevesebb kellemetlenséggel kell számolni, hiszen az egész műtéti területet be kell injekciózni.

Egy arcplasztika az alkalmazott technika és a szükséges korrigálások mértékétől függően 2 órától több mint 4 óráig is eltarthat.
A metszés a halántéktájon a hajas fejbőr területén, a fül előtt, onnan visszakanyarodva a fül mögött és a tarkótájon ismét a hajas fejbőrön halad, többségében nem feltűnő helyen.
Műtéti eljárástól függően a bőrt csak megfeszítünk, vagy a felesleget is eltávolítjuk. A bőr enyhe feszítése során megmutatkozik az a mennyiség. Az áll alatti területen gyakran zsírfelesleg is jelentkezik, ilyen esetekben ezen a területen zsírleszívást is alkalmazunk.

Homlokplasztikánál a metszést a hajkorona szélétől feljebb, vagy a hajkorona szélénél vezetjük a hajas fejbőrön, bőrfelesleg kimetszésével érjük el a kívánt hatást. A hegek az arc természetes vonalaiba esnek, ahol a legkevésbé vehetők észre.

Mi várható a műtét után?

Az arcplasztikát követő teljes gyógyulás az egyéntől függően egy, illetve néhány hét között változhat. Ráadásul mivel az arc a legjobb vérkeringésű testfelület, a seb is jól és gyorsan gyógyul. Az arcplasztika után rövid ideig viselnie kell egy speciális, rugalmas kötést vagy maszkot. 7-8. naptól már nem szükséges kötés, és a hajat is meg lehet mosni, de az utolsó varratok eltávolítása csak a 10-14. napon történik és ekkor már kozmetikumokat is használhat.

Fontos tudni, hogy az arcplasztika műtét nagy felületet érint, ezért ott duzzanat, elszíneződés keletkezhet, amire Önnek fel kell készülnie. A szem esetleges duzzanata miatt szemcsepp használata, borogatás szükséges. A munkaképesség 10 nap múlva áll vissza. Óvatos terhelés 2 hét múlva, sporttevékenység csak 3 hét után végezhető. Tilos továbbá a napozás, szolárium, forró, erősen fűszerezett ételek, alkohol fogyasztása. Hajfestés, sminkelés a harmadik hét után, napozás, szolárium 6-8 hét után lehetséges.
Az arcplasztika nem igényel életmódbeli váltást, és a közhiedelemmel ellentétben az arcmimika is ugyanolyan marad, mint előtte volt. A beavatkozás eredménye két hónap után látható teljes mértékben, amely kortól és egyéni hajlamtól függően hosszú évekig biztosítja az arc fiatalos megjelenését.

A kombinált műtétek akár 8-10 évvel fiatalosabb külsőt eredményezhetnek. Ez az előny hosszú távon is megmarad.

Címkék: