Kérdések és válaszok

Szemöldökemelés és homlokplasztika?

Kedves Doktornő!

Mivel a felső szemhéjam megereszkedett, szeretnék ezen segiteni, de szimpatikusabb a szemöldök plasztikai megemelése. Kérdésem, hogy ELMÉLETBEN 59 éves korban is elképzelhető, hogy szemöldökemeléssel és/vagy szemöldökemelés+szemhéjplasztika párositással eredményt érhessek el? Hiszen a csak szemhéjplasztikával nem látom a megoldást arra, hogy ujra nagyobb legyen a szemem.... Tisztában vagyok vele, hogy látnia kell a doktornőnek, csak az elméleti válaszra lennék előzetesen kiváncsi :)

Válaszukat várva, tiszletettel:
Eszter

Kedves Eszter!

Köszönjük megkeresését. Valóban helyes a gondolatmenete, tehát amennyiben a szemöldök magassága nem megfelelő, például azért, mert idővel kissé megereszkedett, akkor pusztán a felső szemhéjból való bőrkimetszés nem teszi sokkal nyitottabbá a szemet. Át kell azt gondolni, hogy eredetileg is szűkebb állású szeme volt, és "átalakítani" szeretné (ennek nem vagyok híve), vagy a fent említett megereszkedéssel állunk szemben, ebben az esetben direkt szemöldökemeléssel hoznám eredetihez hasonló helyzetbe a szemöldökét. Ez azt jelenti, hogy a szemöldök felső peremén van a metszés. Ahogyan említette, kombinálni is lehet a szemöldökemelést a felső szemhéjplasztikával. Hogy mindezt részleteiben átbeszéljük, várom egy konzultációra rendelőnkbe.

Üdvözlettel, 
dr. Magyar Sarolta szemész szakorvos, arcesztétikai specialista

***

Hialuronsavas ràncfeltöltés

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a hialuronsavas ràncfeltöltés és arcfeltöltés között?  Hol igy irjàk hol úgy, de nem tudom ugyanazt takarja-e. A màsik kérdésem  lenne, hogy én föleg az orr-szàj homlok ràncokat szeretném eltüntetni, esetleg a szem körüli apro ràncokat is. Ez inkàbb 2 ml-es verzionaktünik vagy esetleg megoldhato 1 ml-böl is?

Köszönettel,
Éva

Kedves Éva!

Köszönjük érdeklődését.

A hialuronsavas ráncfeltöltést és az arcfeltöltést is hasonló eljárás megnevezésére használják: nevezetesen az arc hialuronsavval való fiatalítására. Mégis a két szó mást takar, ha pontosabbak szeretnénk lenni. Mert a ráncfeltöltés egy adott ránc sekélyebbé tételét jelenti, ilyen például az orrszájzugi redő, az ajakzugból kiinduló ránc, a glabellaránc, a szarkalábak egyes típusai, vagy például a homlokráncok. Az arcfeltöltés pedig inkább egy volumenpótlást jelent, amikor egy nagyobb terület besüppedését igyekszünk kiemelni (pl. könnyárok, vagy ezalatt az orcák felső területe), továbbá alkalmas arra is, hogy kontúrokat javítsunk vele (pl. járomív), és arra is, hogy a középarc területét, vagy egy besüppedt halántéktájat újra anyag töltsön ki. Különféle aszimmetriák enyhítésére is alkalmas a hialuronsavas arc- vagy ránctöltés.

Azt mindenképpen érdemes tudni, hogy egy olyan ráncot, amelyen a hám meg van törve, azt csak bizonyos mértékig lehet sekélyebbé tenni, de eltüntetni csak az egészen kezdődő ráncokat lehetséges. Többek között ezeket is felmérjük konzultáció során, hogy tudjuk, mi a páicens elvárása, és mi ebből a megvalósítható. 

Nehéz megítélni még fényképről is, hogy pontosan egy vagy két ampullás feltöltéssel lehet egy páciens arcát feltölteni. Ez sok mindentől függ, amit csak személyesen lehet megítélni. Alapvetően annyit el lehet mondani, hogy 30 éves kor fölött egy-két ampullával nagyon szépen lehet korrigálni a kezdődő elváltozásokat, 40 fölött 3-4 ampulla, 50 fölött 4-6 ampulla hozza meg a kívánt javulást. Természetesen nagyon sok múlik az igényeken, a bőr állapotán, a ráncok milyenségén, ha valakit csak egy adott dolog zavar, egy ampullás kezelés is elvégezhető.

A műtét nélküli arcfiatalításról itt olvashat bővebben.

Várjuk jelentkezését

Üdvözlettel,
dr. Magyar Sarolta 

***

Ajakfeltöltés

Tisztelt Doktornő!

Az imént találtam Önökre az interneten, és szeretnék kérni egy árajánlatot hyaluronos ajak feltöltésre. Nem tudom eldönteni, hogy a szám aszimmetrikus e vagy a permanent Make Up miatt tűnik annak ezért küldenék Önnek egy fotót a számról, illetve arról is, hogy milyet szeretnék.Sajnos személyes konzultációra egyenlőre nem tudok bemenni mert külföldön élek, ezért választottam az email írást. Júliusban utazom Magyarországra, és időpont egyeztetés után rögtön meg is csináltatnàm Önnel ha van rá lehetőség.

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel:
Kira

Kedves Kira!

Köszönjük érdeklődését. 

Az Ön ajkában minimális aszimmetria van, ez az eredeti alakjából is és a tartós szájkontúrból is származik. Nem nagyfokú, csak szigorú szemmel venni észre. Ajakfeltöltését el lehet végezni júliusban, amikor jön, rögtön a konzultáció után. Amennyire megítélhető, az Ön által mutatott képen lévő méret 2-3 ampullával érhető el. Én nem javasolnám a 3 ampullát egyszerre betölteni, sokkal biztonságosabbnak érzem, ha először csak 2 ampullát töltünk be, és megvárjuk az eredményt. Tudom, hogy külföldön él, és egyből a tökéletes formára és méretre vágyik, de 3 ampulla egyszeri bevitelével pont ezt kockáztatjuk meg. Nagy mértékű a bedagadás a beadás után, és a forma sem pontosan titrálható már a harmadik ampulla beadásakor. 

A formát illetően biztosan pont olyat nem tudunk létrehozni, mint a képen lévő, hiszen a hölgy ajkának minden paramétere különbözik az Ön ajkáétól. De hasonlóra fogunk törekedni.  

Várjuk jelentkezését,
dr. Magyar Sarolta

***

Korábbi szemhéjplasztika korrekciója

Kedves Sarolta,

lassan közeleg a műtét időpontja és felmerült bennem egy kérdés.Korábban (tavaly decemberben) már volt egy nem túl jól sikerült plasztikai műtétem (máshol, egy kórházban). Kérdésem, hogy ha a júniusi műtét után lesz, nyilván feljebb egy újabb vágás a szemhéjamon (tehát nem ugyanazon a helyen), akkor mi a garancia arra, hogy később nem fog két helyen gyűrődni a szemhéjam, hanem csak egy helyen, az új vágásnál. Nem szeretném, ha nagyon látszana, hogy már többször, több helyen is “átszabták” a szemhéjamat. Gondolom egyébként párhuzamos lesz a két vágás, egy magasságban.

Várom a véleményét ezzel kapcsolatosan.

Köszönettel,
Edit

Kedves Edit!

100%-os garancia nincs. Azonban az új metszést amennyire csak lehet a Doktornő úgy fogja vezetni, hogy a korábbi heg kimetszésre kerüljön. Ugyanakkor a szimmetriára is gondot fordít majd. Ahol a két dolog különbözik, ott a korábbi heg alapját felszabadítja, így megelőzendő, hogy duplán ráncolódjon a szemhéja, mikor nyitva van. A berajzoláskor együtt nézik és beszélik meg a vonalak lefutását. Nyugodtan tehet észrevételt, javaslatot, kérdezhet, ő mondja és mutatja majd. Remélem, a fentiek megnyugtatják.

Várjuk szeretettel a megbeszélt időpontban!

Üdvözlettel:
Rita
asszisztens

***

Felső szemhéjplasztika

Tisztelt Doktornő!

Felső szemhéjplasztika tárgyában szeretnék információkat kérni. 43 éves vagyok és az idő múlásával az utóbbi időszakban jelentősen "lógni" kezdett a szemhéjam, emiatt vetettem szemet erre a lehetőségre, és mindenképpen szeretném elvégeztetni. Érdeklődnék, hogy fotó elküldése után, hány konzultációra kerül sor a műtét előtt, majd azt követően? mennyi idő múlva lehet sorra kerülni egy ilyen beavatkozásra? Kb mennyibe kerül az eljárás? Tavasszal illetve nyáron is el lehet-e végezni a műtétet vagy jobb a kevésbé napos időszak? Illetve hogyan tovább, ha már a szándékom megvan? Megköszönöm jelentkezésüket! Üdvözlettel: Lívia

Kedves Lívia!

Köszönjük érdeklődését. Rendelőnkben egy alkalommal, személyes konzultáció után kerül sor a műtétre. Erre jelen pillanatban körülbelül április végén kerülhetne sor. A felső szemhéj plasztika hege az áthajlási redőbe esik, ezért csupán akkor éri nap direktbe, ha az ember csukott szemmel napozik. Természetesen fényvédelem mindenképpen szükséges lenne egész nyáron. Műtét utáni héten a leragasztott sebet víz nem érheti, megerőltető tevékenységet végezni nem javasolt. Teljes aktivitását előreláthatólag két hét után nyeri vissza. Ahhoz, hogy pontosan megtervezhessük beavatkozását, személyes konzultációra várjuk szertettel, ahol természetesen egyeztetjük a műtét díját is.

Üdvözlettel,
Dr. Magyar Sarolta

***

Szem alatti ráncok és táskák kezelése

Tisztelt Doktornő!

A szemem alatt sajnos megjelent az egyre sötétebb karika és táska, valamint a szemeim külsô oldalán is egyre mélyebbek a ráncok. Olvastam az oldalán, hogy hyalurunsavval, illetve saját zsírral a táskák és a ráncok eltüntethetôek egy idôre. Szeretném megkérdezni, hogy ezek a beavatkozások mennyibe kerülnek és mennyi ideig tartanak? Üdvözlettel: Karola

Kedves Karola!

Köszönjük érdeklődését. 

Ha hialuronsavas arcfiatalításról beszélünk, és a kialvatlannak tűnő megjelenés a vezető probléma, akkor elsősorban a hyaluronsavas könnyárokfeltöltés az, ami segít Önnek. Azonban nem lehet megfeledkezni ennek kétirányú folytatásáról, a járomívről és a középarcról. Ezen területek anyagfogyása miatt alakul ki ugyanis a szemüregi csontos bemenet feletti barázda kimélyülése. A járomív feltöltéssel a szarkalábak bőrterülete is kisimultabb lesz, és azt is elérhetjük, hogy az orr-szájzugi redő kissé sekélyebbé váljon. Természetesen ez a másik terület, amit lehet hialuronsav töltéssel fiatalosabbá tenni. A középarc területét rendelőnkben sajátzsír feltöltéssel is végezzük, ez azonban nem helyettesíti a könnyárokfeltöltést. Az ott lévő igen vékony bőr alatti területet nem lehet, szépen egyenletesen tölteni a zsír eltérő megtapadása miatt. 

Részletesebb tájékoztatást tudunk adni és kérdéseit megválaszolni egy személyes konzultáció keretében. 

Várjuk jelentkezését.

Üdvözlettel,
Dr. Magyar Sarolta

***

Hialuronsavas feltöltés

Tisztelt Doktonő!

Érdeklődnék hogy egy teljes arc hyaluron savas feltöltése megközelítőleg milyen árban van? 35 éves vagyok, nem dohányzom, koromhoz képest fiatalabbnak nézek ki pár évvel mások szerint, viszont látszik az arcomon az elmúlt 4 év kialvatlansága, és a ráncok megjelenése. Szeretnék kialvatlannak tűnni. Várom visszajelzését. Köszönettel: Beáta

Kedves Beáta!

Köszönjük érdeklődését. Ha hialuronsavas arcfiatalításról beszélünk, és a kialvatlannak tűnő megjelenés a vezető probléma, akkor elsősorban a könnyárokfeltöltés az, ami segít Önnek. Azonban nem lehet megfeledkezni ennek kétirányú folytatásáról, a járomívről és a középarcról. Ezen területek anyagfogyása miatt alakul ki ugyanis a szemüregi csontos bemenet feletti barázda kimélyülése. A járomív feltöltéssel azt is elérjük ráadásul, hogy az orr-szájzugi redő kissé sekélyebbé váljon. Természetesen ez a másik terület, amit lehet hialuronsav töltéssel fiatalosabbá tenni. Amennyiben az arc ezen alsóbb fele is kezelendő, akkor az orrszájzugi redő mellett a marionett ráncokat és az ajak alatti, lefelé biggyedést okozó ráncokat is lehet kezelni. 35 évesen nem biztos, hogy ez Önnek időszerű, csak a lehetőségeket ecsetelem. Az ajaktöltés abban az esetben jótékony, ha Önnek már megjelentek az ajak fölötti függőleges mikrobarázdák.

Várjuk jelentkezését.

Üdvözlettel,
Dr. Magyar Sarolta